کد خبر : 574
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 مرداد 1397 - 20:21
- بازدید

پیشنهادنماینده ساری در مجلس برای برون رفت از وقت کشی در خانه ملت؛

نطق‌های میان دستور و تذکرات شفاهی نمایندگان و اتلاف ۴۰۰ ساعت وقت ملت!

نطق‌های میان دستور و تذکرات شفاهی نمایندگان و اتلاف ۴۰۰ ساعت وقت ملت!
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به این فرصت حداقل 32 دقیقه ای گفت: با پرداختن به مسائل مبتلا به قشر ضعیف و بیان سخنان راهگشا به منظور مسیر یابی، می توان از این زمان استفاده مناسب تری کرد.؛

آیین نامه داخلی مجلس بر اساس قانون فرصتی در اختیار نمایندگان در جلسات صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار می‌دهد تا با بیان مسائل و دغدغه‌های مربوط به استان و منطقه و حوزه انتخابیه خود یا مسائل روز در سطوح ملی و حتی بین المللی بپردازند و به عنوان نمایندگان مردم، حرف آنها را به گوش مسئولین برسانند.

به گزارش ۶بهمن پرس ، این تریبون می‌تواند ابزاری در اختیار نمایندگان باشد تا از این طریق علاوه بر آگاه سازی مسئولان و دستگاه‌های کشور در خصوص مشکلات و شرایط، به ارائه راه حل برای رفع موانع نیز بپردازند.

اما مروری بر سخنان مطرح شده تا کنون، چه در نطق‌های میان دستور و چه در تذکرات شفاهی به ویژه در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که این امکان، به ابزاری برای جلب نظر و رای مردم در مناطق و استان‌ها به نماینده مورد نظر تبدیل شده و تکرار مکررات و بیان بدیهیات هیچ هدف ملی را دنبال نمی‌کند. در حقیقت نمایندگان در بهترین حالت، در مرحله شناسایی و امکان سنجی مسائل متوقف شده و به دنبال راهکار یا حتی پیگیری برای برطرف کردن مسائل مورد نظر نیستند و این فرصتی که حداقل ۹۳دقیه در هفته وجود دارد، دستاوردی نداشته است.

علی‌اصغر یوسف‌نژاد، عضو هیئت رئیسه مجلس دهم با ابراز خرسندی از پرداختن رسانه‌ها به این مساله، تاکید کرد: منطق نطق‌های میان دستور صحن علنی این است که از این فرصت در مسیر منافع کشور استفاده شود و نمایندگان می توانند با اطلاعات کامل تر و قوی تر و نگاه‌های کارشناسی تر به غنای محتوای این تریبون کمک کنند.

نمایندهٔ مردم ساری و میاندورود در مجلس توضیح داد: بر اساس آیین نامه داخلی مجلس فرصت نطق میان دستور به هر نماینده در طول خدمت خود در به صورت قرعه کشی داده می‌شود و در هر جلسه ۳نفر و هر نفر به مدت ۷دقیقه بر اساس قرعه می توانند پشت تریبون نطق کنند که البته به اضافه دو نماینده ای که خارج از نوبت می توانند نطق میان دستور داشته باشند مجموعه هر جلسه حدود ۳۲ دقیقه به این بخش می پردازد.

یوسف نژاد افزود: محتوای نطق‌های میان دستور عمدتا سیاسی و مربوط به مسائل روز است که شامل اظهارنظرها و بیانیه‌هایی هم از جانب مجلس یا نماینده در خصوص حوزه انتخابیه خود می شود.

وی با تاکید بر اهمیت محتوای این اظهارات خاطر نشان کرد: نطق های میان دستور برای اینکه اثر بخشی داشته باشند باید راه حل نیز ارائه کنند. معمولا دستگاه‌های اجرایی و یا معاونان پارلمانی تنها نکات منفی این اظهارات را دریافت کرده و نسبت به آن واکنش نشان می دهند.

عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به این فرصت حداقل ۳۲ دقیقه ای گفت: با پرداختن به مسائل مبتلا به قشر ضعیف و بیان سخنان راهگشا به منظور مسیر یابی، می توان از این زمان استفاده مناسب تری کرد.

یوسف نژاد گفت: این موضوع به شخص نماینده بستگی دارد که اطلاعات خود را غنی تر کند. البته مردم و حوزه های انتخابیه از نماینده خود انتظار دارند مسائل شهر و استان آنها را بیان کند.

با توجه به اظهارات نماینده محترم ساری، هر جلسه حداقل ۳۲ دقیقه برای نطق های میان دستور زمان صرف می کند که با توجه به دوره ۵ساله مجلس و برگزاری ۳ جلسه علنی در هر هفته، مجموعا می توان نتیجه گرفت هر دوره مجلس حدود ۲۵ هزار دقیقه و یا حدود ۴۱۷ ساعت برای این منظور زمان صرف می کند.

با توجه به اینکه این زمان در حقیقت متعلق به مردم بوده و به نوعی حق الناس محسوب می شود، انتظار می رود نمایندگان به چگونگی صرف این زمان، بیشتر توجه کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

گالری تصاویر

آخرین اخبار

تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب