کد خبر : 323
تاریخ انتشار : پنجشنبه 30 فروردین 1397 - 15:10
- بازدید

گزارشی از اکران فیلم به‌وقت شام در ساری / بغض شاد حاتمی‌کیا و نقطه عطف به‌وقت شام!

گزارشی از اکران فیلم به‌وقت شام در ساری / بغض شاد حاتمی‌کیا و نقطه عطف به‌وقت شام!
فیلم که آغاز شد، کسی از پرده سینما چشم برنداشت، هر چند صدا و تصویر به قول ابراهیم حاتمی‌کیا باید بهتر بود اما آنهایی که برای نخستین‌بار فیلم را می‌دیدند، حواس‌شان تنها به فیلم بود و حتی یک‌نفر از روی صندلی خود بلند نشد تا زمانی‌که فیلم تمام شود.؛

۶بهمن پرس : فیلم به وقت شام ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا از آن جهت که به یکی از مهم‌ترین  مسائل روز پرداخته است، مورد اقبال عمومی نیز قرار گرفته است.

شب گذشته و در سینما سپهر ساری شاهد حضور باشکوه مردم و مسؤولانی بودیم که آمده بودند تا این فیلم ارزشی را تماشا کنند و مهمتر از همه اینکه ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان فیلم به وقت شام نیز به دعوت از مدیریت امور سینمایی حوزه هنری استان مازندران و هماهنگی مؤسسه هنری «اوج» در جمع تماشاگران حضور پیدا کرده بود.

او پیش از اکران سانس نخست مورد تقدیر جمعی از خانواده شهدا و ایثارگران به‌ویژه خانواده شهدای مدافع حرم قرار گرفت، حاتمی کیا زمانی‌که بالای سن ایستاد تا با تماشاگران سخن بگوید از جمعیت زیادی که برای دیدن فیلم آمده بودند، با بغضی شاد! قدردانی کرد و با بیان اینکه نمی‌دانم آیا عکاس ما می‌تواند این تصویر باشکوه را بگیرد یا خیر، گفت: مگر یک فیلمساز چیزی بیش از این می‌خواهد که اثر او مورد استقبال قرار بگیرد؟

او تأکید کرد که تا زنده است، به حرمت و پاسداشت خون شهدا که گنجی گرانمایه است، در فیلم‌های خود به این ارزش‌های انسانی می‌پردازد.

حاتمی‌کیا از تماشاگران خواست که اگر به وقت شام را پذیرفتند، آن را تبلیغ کنند تا او برای ساخت فیلم‌هایی از همین جنس قدرت و قوت بگیرد.

روز گذشته در سانس‌های ۱۷، ۱۹ و ۲۱ اقشار مختلف مردم حضور داشتند و تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان عضو بسیج دانش‌آموزی و دانشجویی نیز برای تماشای فیلم آمده بودند، در بین ازدحام جمعیت و پیش از آغاز فیلم با تنی چند از آنها به گفت‌وگو نشستیم.

* لذت‌بردن از رشادت‌های ایرانی‌ها در جنگ با تکفیری‌ها

فاطمه بهروزی می‌گفت: نخستین‌بار است که برای دیدن این فیلم آمده است و دلیل رغبت برای تماشای آن را موضوع فیلم عنوان کرد.

فاطمه امیری آمده بود تا ببیند چگونه داعشی‌ها دست به جنایت و کشتار می‌زنند و مهمتر از همه اینکه چه رفتاری در برابر ایرانی‌ها داشتند.

حانیه کاکویی می‌گفت: آمده‌ام تا هم از تماشای فیلم در سینما و هم از تماشای رشادت‌های ایرانی‌ها در جنگ با تکفیری‌ها و داعشی‌ها لذت ببرم.

نرجس شاکری آمده بود تا ببیند و بداند که مدافعان حرم چه کسانی بودند، چه کردند، داعش برای چه آمده است و از دیدن فیلم درس بگیرد.

* ارزش چندبار دیدن به وقت شام

علی احمدی می‌گوید: از به وقت شام تعریف زیادی شنیدم و آمده‌ام تا این فیلم را ببینم، به نظر من موضوع خوبی انتخاب شده است.

محمد حدادی یکی از جوانانی بود که برای دومین‌بار به تماشای به وقت شام آمده است، او به فارس گفت: بار اول که فیلم را دیدم، با برخی از قسمت‌های آن ارتباط برقرار نکردم و برای من جای سؤال بود، آمدم تا بار دیگر ببینم و پاسخ سؤوالاتم را بگیرم.

او به وقت شام را یک فیلم به‌روز، خوب، درس‌آموز و پندآموز توصیف کرد که ارزش چند بار دیدن را هم دارد.

* مصاف حق و باطل در به وقت شام

فیلم که آغاز شد، کسی از پرده سینما چشم برنداشت، هر چند صدا و تصویر به قول ابراهیم حاتمی‌کیا باید بهتر بود اما آنهایی که برای نخستین‌بار فیلم را می‌دیدند، حواس‌شان تنها به فیلم بود و حتی یک‌نفر از روی صندلی خود بلند نشد تا زمانی‌که فیلم تمام شود.

به وقت شام تصویری گویا از گوشه‌ای از بی‌رحمی‌ها، جنایت‌ها، گمراهی‌ها و توحش تکفیری‌ها در جبهه باطل بود و در برابر آن مظلومیت، صبوری، توکل به خدا و انسانیت در جبهه حق را به نمایش گذاشت و مصاف این‌دو را با استفاده از ابزار موجود توانست تا حدود زیادی نشان بدهد و بیننده را در سکانس به سکانس فیلم با خود همراه سازد و به قول کارگردان به‌گونه‌ای باشد تا اشتیاق مخاطب را برای دنبال‌کردن فیلم برانگیزد.

فیلم تمام شد و تشویق تماشاگران نشان از رضایت آنها داشت، از سینما که خارج شدیم جوان‌ترها با صدای بلند درباره فیلم حرف می‌زدند و برای شوخی از یکدیگر می‌پرسیدند؟ «چطوری ایرانی؟».

در راه بازگشت و در حالی‌که سانس آخر فیلم تا حدود یک دقیقه بامداد به‌طول انجامیده بود، با تعدادی از نوجوانان و جوانان هم‌قدم شدیم تا نظر آنها را درباره فیلم بدانیم.

* فیلم «میزون»!

ابوالفضل علیخانی که نشان می‌داد یک نوجوان بانشاطی است و برای تماشای فیلم با پدر خود به سینما آمده بود، می‌گفت: «فیلم میزونی بود» و همه چیز آن خوب بود، از داعشی‌ها و مدافعان حرم نیز چیزهایی فهمیدم.

* گنگ‌بودن برخی سکانس‌ها

محمدکاظم کریمی فیلم را بسیار عالی توصیف کرد و اینکه رشادت‌های مدافعان حرم تا حد زیادی به نمایش گذاشته شد.

او برخی سکانس‌های فیلم را کمی گنگ دانست و اینکه شاید نیاز باشد بار دیگر هم فیلم را ببیند.

* نقطه عطف به وقت شام

یکی از جوانان نیز به فارس گفت: به وقت شام فیلم خوب و آموزنده‌ای بود، اما به نظر من آن‌طور که باید مقام شهدای مدافع حرم را نشان نداد و باید پُررنگ‌تر بود.

محمدمهدی قلیان نقطه عطف فیلم را در قسمتی دانست که خلبان ایرانی توانست بازیگر نقش شیخ را متقاعد بسازد تا زن‌ها و کودکان از هواپیما پیاده شوند و ناموس مردم به غارت نرود.

به گزارش فارس، فیلم به وقت شام در هر یک از سانس‌های روز گذشته با توجه به ظرفیت سینما سپهر، ۷۰۰ تماشاگر داشت.

گزارش از آزاده بابانژاد

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

گالری تصاویر

آخرین اخبار

تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب