رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق مطرح کرد؛
برای کنترل قیمت ارز نباید از بازیگران خارجی و کشورهای همسایه غافل شد/دیپلماسی ارزی فرزین شایسته تقدیر است/ دستگاههای دیگر باید خود را با سیاست ارزی بانک مرکزی منطبق کنند
۶بهمن پرس / سرویس اقتصادی: قریب به دو ماه است سکان بانک مرکزی کشورمان با دستور رئیس جمهور به دست محمدرضا فرزین سپرده شده است؛ فارغ از اصلاحات انجام شده در نظام پولی و مالی کشور در این بازه زمانی مانند افزایش نرخ بهره سپردههای بلند مدت شاهد فصل جدیدی از دیپلماسی ارزی بانک مرکزی بودهایم؛ از جمله اینکه رئیس کل بانک مرکزی در همین مدت زمان کوتاه سفرهایی به کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند قطر و امارات داشته است. همچنین پیامرسانهای مالی ایران و روسیه به یک دیگر متصل شدهاند که میتواند تا حدودی تحریمهای اقتصادی را بیاثر کند.
یحیی آلاسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق در خصوص تلاشهای رئیس بانک مرکزی برای از سرگیری و برقراری و تقویت دیپلماسی اقتصادی در سفر به کشورهای منطقه در گفتوگو با رجانیوز گفت: با توجه به اینکه یکی از مهمترین شعارها و وعده های دولت سیزدهم برقراری تعامل مطلوب با کشورهای منطقه و همسایگان است سفرهای رئیس کل بانک مرکزی به کشورهای مختلف منطقه برای تقویت دیپلماسی اقتصادی و تجاری بسیار ارزنده و فعالیت در خور تحسینی است چرا که متعاقبا آثار مطلوبی در اقتصاد به جای خواهد گذاشت.
وی در این باره توضیح داد: تلاش برای برقراری دیپلماسی ارزی با هدف حل چالشهای ارزی ایجاد شده به دلیل تحریمها، از فعالیتهای درخور تحسین فرزین است چرا که این دست فعالیتها آثار مثبتی در اقتصاد ایجاد می کند.
آلاسحاق تصریح کرد: این تلاشها از این جهت حائز اهمیت است که بخشی از بازیگران مهمی که در بازار ارز نقش آفرینی میکنند اعم از عرضه یا تقاضای ارز در خارج از ایران فعال هستند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق افزود: به عنوان مثال بخشی از بازیگران تاثیر گذار در تعیین نرخ ایران در کشورهایی مثل امارات، قطر، کردستان عراق یا در افغانستان و چین حضور دارند به این خاطر حضور رئیس بانک مرکزی ایران و سفر به کشورهای یاد شده برای انجام مذاکرات رسمی با سران این کشورها حائز اهمیت است.
وی گفت :رئیس کل جدید بانک مرکزی در سفرهای رسمی تلاش کرده تا به گونهای با عاملین و سیاستگذاران موثر در نظام بانکی، ارزی و اقتصادی کشورهای همسایه رایزنی کند تا از این جهت آسوده خاطر به کشور بازگردد. قطع به یقین کاهش و حذف سوء استفادههایی که در موضوع ارز درخارج از کشور صورت میگیرد موضوع مهمی در آرامش بخشی به بازار ارز ایران است. نرخ ارز برآیند فعالیت بازیگرهای متعددی است؛ بانک مرکزی اگر بتواند بازیگران موثر بر ارز در خارج و داخل کشور را همزمان مدیریت کند قطعا زمینه برای تنظیم نرخ ارز ایجاد میشود.
این فعال اقتصادی خاطر نشان کرد: اگر سیاستهای تجاری و ارزی یکسانی نداشته باشیم در بهبود سایر حوزههای اقتصادی موفق نمیشویم.
آل اسحاق تصریح کرد: اگر تقاضاهای تجاری وزارت صنعت، معدن و تجارت با سیاستهای ارزی بانک مرکزی هماهنگ نباشد، به این معنا که وزارت صمت ثبت سفارشهایی را انجام دهد در حالی که بانک مرکزی نتواند تعهدات لازم را در این زمینه اجرا کند یا دیپلماسی خارجی و سیاسی ما در این حوزه هماهنگ نباشند مشکلات متعددی در پیش رو خواهیم داشت، بنابراین مجموعه نظام تصمیمگیری در خصوص ارز بسیار مهم است.
عضو اتاق بازرگانی در پایان گفت: اگر همه نهادها و سازمانهای اقتصادی هم پا با یکدیگر حرکت کنند و بانک مرکزی را در راستای تقویت برنامههایی که دارد حمایت کنند قطعا شاهد تنظیم امور تجاری و اقتصادی کشور خواهیم بود در غیر این صورت اگر نهادها و سازمان های اقتصادی به مسائل خود به صورت بخشی و جزیرهای نگاه کنند به سر منزل مقصود در اقتصاد نخواهیم رسید.
برچسب ها :ارز ، بانک مرکزی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0