کد خبر : 157
تاریخ انتشار : یکشنبه 5 فروردین 1397 - 18:14
- بازدید

معرفی برخی از خانه موزه‌ها در مازندران؛

یادآوری‌های تاریخی برای گردشگران در موزه های مازندران

یادآوری‌های تاریخی برای گردشگران در موزه های مازندران
طبق آمار ستاد اجرایی خدمات سفر مازندران از 27 اسفندماه 96 تا سوم فروردین‌ماه امسال 69 هزار و 987 گردشگر نوروزی از موزه‌های استان بازدید کردند.؛

۶بهمن پرس / سرویس اجتماعی – گردشگری: بهار فصل نو شدن و آبستن زایش دوباره طبیعت است و در یک چشم برهم زدن نشانه‌هایش پیدا می‌شود و با آغاز فصل جدید، مسافران و گردشگران از اقصی نقاط کشور مازندران را مقصد سفر نوروزی خود انتخاب می‌کنند و از جاذبه‌های گردشگری دریا و جنگل آن دیدن می‌کنند اما موزه‌ها و عمارت‌های مازندران تماشایی دیگری دارد.

بازدید از موزه‌های استان بی‌تردید جای پشیمانی برای مسافران ندارد و ۱۷ موزه تاریخی که در مازندران داریم، می‌تواند مسافران را از جاذبه‌های این امکان مطلع کند.

طبق آمار ستاد اجرایی خدمات سفر مازندران از ۲۷ اسفندماه ۹۶ تا سوم فروردین‌ماه امسال ۶۹ هزار و ۹۸۷ گردشگر نوروزی از موزه‌های استان بازدید کردند.

موزه تاریخ شهر ساری، تاریخ شهر بابل، موزه نیما یوشیج، تاریخ شهر آمل، شهدای آمل، مردم‌شناسی برسه تنکابن، مردم‌شناسی آلاشت، سایت موزه گوهرتپه، مردم‌شناسی کندلوس، مردم‌شناسی رامسر، خانه موزه مکرمه قنبری، موزه آموشی کودکان ما، مردم‌شناسی تبریز، موزه تاریخ طبیعی، کاخ‌موزه رامسر و موزه عاج از ۱۷ موزه‌ ای هستند که گردشگران نوروزی از این امکان دیدنی بازدید کردند.

 

۶بهمن پرس برخی از این خانه موزه‌ها را بکه در فارس آمده است به گردشگران نوروزی معرفی می‌کند:

خانه موزه مکرمه قنبری

خانه موزه مکرمه قنبری یکی از موزه‌های غیردولتی مازندران است که با مجوز سازمان میراث فرهنگی کشور در مردادماه ۱۳۸۴ افتتاح شد.

مکرمه قنبری متولد روستای دریکنده شهرستان بابل بود، این هنرمند خودآموخته و نقاش سبک پست مدرنیسم به‌خاطر نقاشی‌هایش به شهرت جهانی رسید.

روحیات و شرایط خاص زندگی موجب گرایش وی به هنر نقاشی شد، به‌طوری که به نقش‌پردازی بر در و دیوارها و حتی لوازم خانگی و هر آنچه که در دسترس بود، می‌پرداخت.

خانه این هنرمند امروز به موزه‌ای از آثار و نقاشی‌های او تبدیل شده است، این موزه اگرچه در رده  موزه‌های محلی قرار دارد اما مخاطبانی از سراسر دنیا را به خود جلب می‌کند.

کاخ موزه رامسر

مجموعه باغ و کاخ مرمر در سال ۱۳۱۶ در ضلع جنوبی شهر زیبای رامسر به دستور رضا خان پهلوی بنا شد، ساخت این مجموعه چهار سال به طول انجامید، در سال ۱۳۷۸ با عنوان باغ رامسر و مستحدثات واقع در آن با شماره ۲۳۲۳ در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسید و در بهار سال ۱۳۷۹ به‌عنوان کاخ موزه رامسر گشایش یافت.

آثار به نمایش درآمده در این موزه شامل یافته‌های باستان‌شناسی مبلمان فرش‌های بی‌نظیر هنرمندان ایرانی تابلوهای نفیس از نقاشان بزرگ دنیا، بوفه‌های آنتیک، شمعدان‌ها ظروف چینی بلوری و کریستال زیبا، مجسمه‌های برنزی مرمرین نفیس و آثار منحصر بفرد هنرمندان بزرگ و به‌نام جهان است.

سایت موزه گوهرتپه

محوطه باستانی گوهرتپه در ۲ کیلومتری شهر رستمکلا و ۴۰ کیلومتری جاده ساری به بهشهر واقع شده است، یافته‌های باستان‌شناسی حاصل از کاوش، اذعان می‌دارد که در این منطقه احتمالاً از اواخر دوران مس و سنگ (اواخر هزاره چهارم پیش از میلاد) روند روستانشینی را طی کرده و وارد دوره شهرنشینی یا جوامع پیچیده عصر برنز شده است.

این مجموعه که یکی از نخستین جوامع عصر برنز حاشیه دریای مازندران است، از سال ۱۳۸۶ به‌عنوان سایت موزه بین‌المللی آغاز به‌کار کرده است.

موزه تاریخ شهر ساری

موزه تاریخ شهر ساری از مجموع سه بنا به نام‌های عمارت منوچهرخان کلبادی، خانه نظری و حمام وزیری تشکیل و در خیابان انقلاب، محله آب انبار نو، کوچه چهار راه برق واقع شد.

موزه ساری در سال‌های اخیر با هدف بهینه‌سازی و ارتقای کمی و کیفی و انتخاب اشیا برجسته که بیشتر آنها در نتیجه گسترش کاوش‌های باستان‌شناختی و فعالیت‌های علمی در مازندران به دست آمده است، به موزه‌ای با تنوع اموال منقول از دوره پیش از تاریخ با دست‌‌ساخته‌های ۶ هزار ساله تا دوران پهلوی و به مکانی برای نمایش آثار متنوع مردم‌شناسی و صنایع دستی مبدل شده است.

موزه مردم‌شناسی کندلوس

موزه مردم‌شناسی کندلوس یکی از موزه‌های غیردولتی مازندران است که بین سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۷ بنا شد، روستای کندلوس از توابع بخش کجور شهرستان نوشهر در استان مازندران است که مانند نگینی در دل طبیعت زیبای البرز شمالی می‌درخشد.

این موزه دارای بخش زمین‌شناسی مانند فسیل‌ها، کانی‌ها، بخش سفالینه، آبگینه، سکه و ظروف چینی از هزاره دوم قبل از میلاد تا دوره قاجار، بخش ظروف و ابزارآلات فلزی و چوبی مربوط به قرون گذشته، بخش اسناد تاریخی، نسخ خطی، دیوان اشعار و بخش‌ هنرهای سنتی شامل بافته‌ها پوشاک، زیورآلات روستایی است.

گزارش از زکیه اقبالی

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

گالری تصاویر

آخرین اخبار

تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب