تولید روزانه ۳ هزار تن زباله در مازندران/ نمیتوان وجود مافیای زباله را کتمان کرد
۶بهمن پرس/ گروه اجتماعی: زباله همواره از چالش برانگیزترین مسائل مازندران بوده و هرزگاهی به موضوعی امنیتی بدل شده است. همین چالشها موجب شد، حسینزادگان استاندار مازندران برای نخستین بار بعد از انقلاب، به شکلی جدی و اساسی به بحران زباله ورود پیدا کرد و موفق به تشکیل سازمان مدیریت پسماند استان شد.
زرودی که عملکرد موفقی در حوزه پسماند تنکابن در جایگاه شهردار داشت، بعنوان نخستین مدیرعامل این سازمان انتخاب شد. زرودی در نخستین نشست خبری خود به سوالات اساسی رسانهها پاسخ گفت. مهمترین اظهارات زرودی را در ادامه میخوانید:
بر اساس اساسنامه نگاه ما صرفاً به حوزه پسماند است.سازمان پسماند مازندران ساحل، محور کوهستانی، پارک جنگلی و محورهای مواصلاتی را تحت پوشش قرار میدهد.
در همین مدت کوتاه تشکیل سازمان پسماند، کارخانه کمپوست تنکابن، زباله سوز نوشهر افتتاح شدند و نوشهر نیز تا پایان تابستان به حداکثر ظرفیت خود میرسد.
از سرمایهگذاران بخش خصوصی استقبال میکنیم، اما با نقشه راه درست و اصولی.
مازندران پاک شعار نیست، باور است. گفتمان استاندار چشماندازی ملی، استانی و ملی است که مسؤولیتی اجتماعی به شمار میآید. هدف ما، همه مردم هستند تا بتوانیم طبیعت پاک را در جامعه نهادینه کنیم.
روزانه سه هزار تن زباله در مازندران تولید میشود که ۴۳ درصد آن روستا( روزی ۱۳۰۰ تن) در روستاها و ۲۱ در باغشهرها تولید میشود.
بیست سال پیش اساسا زباله روستایی معنایی نداشت. خود خانوادههای روستایی پسماند را به انواع روشها مدیریت میکردند اما امروز شرایط کاملا تغییر کرده است و اگر دهیاری زبالهها را نبرد، آنها به حاشیه جادهها راه پیدا میکنند.
عمر سایتهای زباله ما متوسط ۳۰ سال است. امروزه حساسیت های مردمی بالا رفته است و اگر بخواهیم برنامهریزی کنیم در کوتاه مدت به نتیجه نمیرسیم. در مراکز دفن بالای بیست سال، امکان بازگشایی و کنار زدن زبالهها وجود ندارد، زیرا مخاطرات جدی بهداشتی به همراه خواهد داشت بنابراین باید آن را مدیریت کرد.
۲۸ مرکز دفن زباله در استان داریم. در دوره شهرداری من در تنکابن تجربه بسیار خوبی در پوشش گذاری و زهکشی داشتیم، این کار تا ۷۰ درصد شیرابه را کاهش خواهد داد.
زباله های ما ۶۰ درصد مواد عالی است. ۲۰ درصد ریجکتی و ۲۰ درصد قابل بازیافت. اصلاح الگوی مصرف نیز به شدت به مدیریت پسماند کمک میکند.
مرکز دفن چهاردانگه مشکلی قدیمی است. اگر کسی تاریخ و زمانبندی برای اتمام دفن داده، بر اساس وعده پیمانکاران بود، اما شرایط اقتصادی کشور به شدت تغییر کرد. خود پروژه ۷ ساله است و سرنوشت عجیبی داشته است. خوشبختانه دردوره آقای حسینزادگان، به اندازه تمام سالهای قبل در این زمینه کار شدهاست.
جلسات فراوانی با tts انجام شده و باید پروژه تا قبل از پایان دولت حتما به اتمام برسد.
زباله سوز ساری سالها موانع مختلفی داشت. امروز خوشبختانه موضوع آب و برق حل شد و تنها چند مجوز در حوزه ابنیه مانده که بهزودی صادر میشود.
دو تا سه ماه برای اتمام ابنیه به زمان نیاز داریم و سه ماه بعد از آنهم تجهیزات نصب خواهد شد و انشالله تا قبل از پایان دولت به بهرهبرداری میرسد.
نمیشود وجود مافیا، به ویژه در زبالهی خشک کشور را کتمان کرد. ارزش ریالی بازیافت بسیار بالاست. من البته پیشنهاد دادم با همکاری پلیس راه از خودروهای حامل بازیافت مجوز درخواست شود تا شریان توزیع مافیای زباله بخشکد.
کمک دولت جزو وظایفش نیست، زیرا شهرداریها عملا مالیات زباله از مردم دریافت میکنند، اما چون پسماند به موضوعی جدی و بحرانی بدل شده، دولت ورود کرده
اعتبارات پسماند ۵ استان ساحلی کشور، سال ٩٨ حدود ٢۶۵ میلیارد تعیین شد که مازندران ١١٧ میلیارد تومان آن را دریافت کرد.
امسال نیز از ٣۴٠ میلیارد برای ۵ استان ساحلی ، ١۴٢ میلیارد به مازندران خواهد رسید. علاوه بر آن زباله سوز ساری ۶۰ میلیارد تومان اضافه دریافت خواهد کرد.عبارت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0